VIDEO | Pagube în urma inundațiilor

Ploile abundente au provocat din nou inundații în Maramureș. Au fost afectate mai multe gospodării, terenuri agricole și podețe. Potrivit Prefecturii Maramureș pagubele vor fi evaluate de către o comisie stabilită prin ordin de prefect care se va deplasa în teren, iar ulterior se va întocmi proiectul de Hotărâre de Guvern, pentru solicitarea fondurilor necesare eliminării efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Râurile Tisa și Vișeu s-au revărsat și au produs pagube în unitățile administrativ-teritoriale Bistra și Câmpulung la Tisa. Au fost afectate de inundații trei gospodării, o traversare pietonală,  10,7 km de străzi,  7 km de drumuri agricole, 16 km de drum forestier, 96 hectare de teren arabil, 22 hectare pășuni și fânețe. De revarsarea apelor au fost afectate si 80 hectare de teren în zona protejata ”Natura 2000”. Șuvoaiele de apă formate pe versanți au transportat aluviuni, pietriș, material vegetal și lemnos care au ajuns pe calea ferată și drumul județean.  Echipele de intervenție au acționat pentru curățarea tronsonului de cale ferată, respectiv pe porțiunea de drum județean afectat. Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș împreună cu pompierii militari și membri comitetului local pentru situații de urgență au lucrat la supraînălțarea unui dig, cu saci de nisip, pe malul stâng a râului Vișeu, în zona localității Petrova. La Valea Vișeului, pompierii militari, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor au acționat pentru construcția unui dig, în vederea protejării unei case. Pe perioada revărsării apelor cele două persoane din gospodărie au fost evacuate preventiv.

La subtraversarea digului de la Teceu, comuna Remeți, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș a intervenit cu două motopompe de mari dimensiuni pentru evacuarea apei din zona de incintă. Nivelurile și debitele crescute ape râurilor Tisa, Iza și Baicu au afectat construcții hidrotehnice din administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș: două consolidări de mal, pe o lungime de 200 de metri, respectiv 150 de metri și două lucrări de consolidare de mal executate din gabioane.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.