VIDEO | O nouă zi în care crește numărul cazurilor noi de COVID-19

O nouă zi în care crește numărul cazurilor noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.278 de cazuri noi de COVID-19, din 35.091 de teste efectuate. 114 dintre cazurile noi au fost înregistrate în județul Maramureș.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică alți 77 de români au murit, iar la ATI sunt internați 1.032 de pacienți.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 92 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 108 efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată. Pe perioada executării misiunilor au fost identificate 14 persoane care nu a respectat măsurile de protecție individuală. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici.

S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

sursa foto: digi24.ro  Guliver/Gettyimages

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.