VIDEO | APIA a demarat din această lună campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat din această lună campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021. Având în vedere că siguranța în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă, fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele APIA şi ,până la data de 17 mai 2021.

Pentru derularea procesului de depunere a cererii unice de plată de către fermieri, în contextul actual al pandemiei, centrele județene și cele locale ale APIA, vor proceda la primirea cererilor unice de plată, utilizând aplicațiile informatice de care dispun, iar în situații excepționale, se vor putea prezenta fermierii la centrele locale și la centrul județean APIA, dar numai în anumite cazuri. Fermierii vor transmite prin poșta electronică, prin poștă sau prin orice alte mijloace de comunicare pe care le au la dispoziție, documentele care trebuie depuse pentru actualizarea cererii și depunerii cererii pentru 2021 Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Adeverințele cu datele de înregistrare din Registrul Agricol vor fi transmise în acest an către APIA, direct de primării la solicitarea centrelor APIA.

Fermierul nu mai trebuie să meargă după adeverință la primărie ci acestea vor veni pe cale electronică, de la primărie la APIA. Cererile unice pot fi completate de fermieri și de acasă. Cei care au un număr de utilizator și o parolă, pot intra de acasă pe aplicația IPA online și să transmită datele electronic”; precizează Florin Urs, director executiv adjunct APIA Maramureș..

Acțiunea de depunere a datelor a început la 1 martie și se termină în 17 mai, 2021. Și după această dată se mai pot depune cereri, dar se percepe o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, reducere ce se aplică sumelor la care fermeirul ar fi avut dreptul dacă depunea cererea până la 17 mai. Ca în fiecare an APIA va fi alături de fermieri pe tot parcursul campaniei și va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.