Găzduirea VPS crește viteza de încărcare a website-ului

Parte a deținerii unui website profesionist este asigurarea unei viteze rapide de încărcare a acestuia. De ce? Utilizatorii care vă accesează website-ul vor fi frustrați daca paginile acestuia se încarcă prea lent iar o astfel de situație va avea repercursiuni asupra vânzărilor. Gazduirea VPS este un mod eficient și accesibil de a crește viteza de încarcare a website-ului dvs. dar alegerea ei poate părea uneori complicată.

Ce este viteza de încărcare a paginii?

Expresia „viteza de încărcare a paginii” se referă la timpul necesar unei încărcări complete a paginii web în browserul unui utilizator. Viteza paginii poate fi afectată de mai mulți factori precum dimensiunea paginii sau nivelul de optimizare a websitului însă  elementul cu cel mai semnificativ impact este serverul pe care este găzduit websitul.

De ce viteza de încărcare a paginii contează?

Marketingul digital impune o viteza rapida de încarcare a paginii. Potrivit unui studiu recent, 40% dintre consumatori vor aștepta maxim 3 secunde încărcarea paginii înainte de a părăsi website-ul.

Mai mult de jumatate dintre utilizatori se așteaptă ca o pagina web să se încarce în 2 secunde sau mai puțin. Motoarele de căutare precum Google urmăresc o viteza de încărcare de mai puțin de o jumătate de secundă. Prin urmare, 2 secunde reprezintă pragul pentru majoritatea platformelor de comerț electronic.

Paginile cu un timp de încărcare prea mare determină rate ridicate de respingere (bounce rate). Chiar dacă un utilizator este dispus să aștepte încărcarea unei pagini lente de obicei va petrece mai puțin timp pe site decât in situația în care paginile s-ar incărca mai repede.

Timpul de încărcare a paginii web are un efect pronunțat asupra ratei de conversie a unui website – procentajul de utilizatori care finalizează o acțiune dorită de dvs. De exemplu, o pagină care se încarcă în mai mult de 4 secunde scade la jumătate rata de conversie (fața de o viteză rapida de încărcare a paginii).

Pe de alta parte, atunci când paginile se încarcă rapid experiența utilizatorului este îmbunătățită și este mai usor să mențineti vizitatorul implicat. Chiar dacă websitul dvs. are un conținut fantastic, în lipsa unei viteze bune de încărcare puțini utilizatori vor avea răbdarea necesara să aștepte incărcarea paginilor.

Pe lânga îmbunatațirea retenției vizitatorilor, viteza de încărcare a paginii este unul dintre principalele semnale utilizate de motoarele de cautare pentru a clasifica algoritmic paginile. Potrivit Google PageSpeed Insights, timpul de încărcare a site-ului este un factor direct de clasare.

Cum influențează găzduirea VPS viteza de încărcare a paginii?

Serviciul de gazduire pe care îl utilizați are un impact direct asupra vitezei de încărcare a paginilor websitului dvs. Multe companii la început de drum optează pentru planuri de găzduire de tip shared (partajata). Este o alegere ieftină în care găzduirea este furnizată folosind servere partajate.

Un plan de găzduire partajat vă limitează accesul la resursele serverului și impune restricții aplicațiilor pe care le puteți rula. Unii proprietari de website-uri consideră că găzduirea partajată este suficientă, oferind performanțe acceptabile ale site-ului însă alții doresc ceva mai rapid și mai scalabil.

Soluția de găzduire VPS

De multe ori este preferabilă o soluție de găzduire superioară gazduirea pe un server VPS (Virtual Private Server):

  • pentru o afacere cu o bază mare de clienți,
  • pentru o nouă afacere de la care vă așteptați la o creștere rapidă
  • pentru orice afacere care se bazează foarte mult pe prezența sa online

Găzduirea VPS oferă un mediu dedicat, de înaltă performanță, utilizat doar pentru website-ul dvs. Cu resurse dedicate și scalabile la dispoziția lor, proprietarii de website-uri pot crește viteza de încărcare a paginii, indiferent de modul în care conținutul si abordarea lor de marketing digital se schimbă în timp.

Un server VPS administrat  poate fi o opțiunea interesantă pentru cei care nu doresc preluarea managementului serverului și vor să se concentreze exclusiv asupra afacerii lor.

Testați viteza de încărcare a website-ului

Există modalitați ușoare de a testa viteza paginii website-ului dvs. O serie de website-uri de testare online gratuite utilizează valori distincte pentru a evalua performanța unui website. Mai jos, vom discuta despre cele mai populare.

GTMetrix

GTMetrix a analizat peste jumătate de milion de site-uri pentru a determina performanța acestora.

Un dezvoltator cu experiența medie poate analiza valorile de clasificare aprofundate pentru a implementa refactorizarea simplă a codului care va duce la timpi de incărcare mai rapizi.

Google PageSpeed Insight

Google ofera platforma sa cunoscută sub numele de PageSpeed Insights, dedicată minimizării timpilor de încărcare a site-ului pe fiecare platformă de vizualizare obișnuită.

După analizarea site-ului, PageSpeed Insights oferă sugestii pentru a vă ajuta să reduceti timpul de încărcare. Platforma se bazează pe un algoritm sofisticat pentru a vă clasifica site-ul, analizând ce elemente ale paginii sunt redate mai întâi.

Web Page Test

Deși este una dintre platformele mai vechi de testare a site-urilor web, Web Page Test este încă preferat de mulți dezvoltatori. Site-ul vă permite să alegeti o locatie de testare, să setați tipul de browser și să alegeți cu alte variabile pentru a identifica mai bine problemele de performanță subiacente.

Găzduirea VPS este potrivită pentru website-ul companiei dvs.?

Trecerea de la un serviciu de găzduire shared la un VPS este un pas important iar alegerea serverului potrivit poate fi o situație stresantă. Daca doriți însă să maximizați performanțele website-ului și să îi oferiți un loc să  se dezvolte, găzduirea VPS este o alegere excelenta, chiar daca este mai scumpă decât serviciile de găzduire shared.

Pentru a determina dacă găzduirea VPS este potrivită pentru site-ul dvs. web va trebui să evaluați nevoile dvs. de afaceri și planurile de dezvoltare. Dacă doriți să alegeți din start o soluție de găzduire care să asigure performanțe ridicate și să țină pasul pe măsură ce afacerea dvs. evoluează, găzduirea VPS este calea de urmat!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.