NEMULȚUMIRI: Prefectul Sebastian Lupuț, tras de mânecă de un maramureșean pe rețelele de socializare

NEMULȚUMIRI: Prefectul Sebastian Lupuț, tras de mânecă de un maramureșean pe rețelele de socializare

 Un maramureșean îl trage de mânecă pe prefectul Sebastain Lupuț și îi atrage atenția că instituțiile din subordinea Prefecturii s-au îndepărtat de conceptul care ar trebui să le definească. Și anume acela de a-și servi cetățenii. 

Pe pagina de Facebook, cetățeanul evidențiază că Baia Mare este orașul în care permisele auto se eliberează într-o clădire insalubră, la etajul 2, ce nu are niciun fel de facilități pentru persoanele în varstă sau cu handicap. Nu este însă singura sesizare adresată de acesta prefectului. 
”La serviciul înmatriculări aveți o armată de funcționari care nu au nici o legătură cu statutul de funcționar. Sunt cozi la toate ghișeele și nici măcar nu se respectă orarul afișat, pentru că funcționarii sunt prea ocupați sa rezolve diverse comisioane. Consider refuzul de a se legitima o lipsă crasă de etică profesională. Ar trebui să afișați la vedere numele persoanei care lucrează la ghișeu, pentru că, dacă ai dori, așa cum doresc eu să fac o plângere unui funcționar să nu primesc răspunsul:”Faceți plângerea pe numele tuturor!”, așa cum am pățit astăzi. Vă rog să luați măsuri, să eficientizați modul în care se rezolvă problemele cetățenilor și să suplimentați unde este nevoie numărul de funcționari. Și nu ar fi rău să extindeți perioada de funcționare a instituției și după ora 16. Așa cum se întâmplă în toate țările civilizate în care cetățenii sunt respectați și își pot rezolva problemele și după ce ies de la serviciu” a scris maramureșeanul pe pagina sa de Facebook. 
Ca urmare a sesizărilor apărute în mediul online cu privire la modul de funcționare a Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Maramureș, Prefectura a transmis presei un punct de vedere. În urma verificărilor realizate s-a constatat faptul că la toate ghișeele de preluare a dosarelor se lucrează la capacitate maximă și doar pe baza programărilor online, ceea ce a crescut numărul procesărilor de dosare la un număr total de peste 400 de dosare zilnic și a eliminat cozile și aglomerația de la sediul serviciului situat în Baia Mare, Aleea Școlii nr. 1. În ceea privește programul de lucru, acesta este conform legii, zilnic, între orele 8:30 și 16:30, joia programul fiind extins, iar documentele sunt preluate până la ora 18:30, tocmai pentru a permite tututor cetățenilor accesul la serviciile instituției.
”Întreaga activitate cu publicul a serviciului SPCRPCIVMM se desfășoară la parterul clădirii, astfel încât persoanele în vârstă sau cu handicap au accesul neîngrădit la serviciile solicitate. În cursul zilei de 16 martie 2017, programul de validare a certificatelor de înmatriculare a avut o sincopă de aproximativ 20 de minute, în care acesta nu a putut fi utilizat, iar la ghișeul de eliberări pentru moment s-a creat aglomerație, dar situația a fost remediată într-un timp rezonabil. Instituția Prefectului nu poate răspunde în fața persoanelor care se prezintă la ghișee cu dosare incomplete sau fără documentele necesare eliberării unor acte. Toate procedurile și documentele necesare sunt evidențiate atât online, cât și la sediul serviciului. S-a confirmat lipsa ecusoanelor personalului de la ghișeu și s-au luat măsuri urgente pentru a remedia acest aspect, toți cetățenii având dreptul de a cunoaște numele persoanei care gestionează cererea și dosarele depuse în cadrul serviciului public menționat.”se mai menționează în comunicat. 
Insituția Prefectului recunoaște că se dorește o mai bună funcționare a serviciului, dar având în vedere un volum extrem de ridicat de dosare în această perioadă comparativ cu lunile anterioare, personalul angajat fiind limitat la cel existent, este nevoie de înțelegere și discernământ de ambele părți, se mai arată în comunicat. Cetățenii se pot programa online la adresa http://prefecturamaramures.ro/programari și li se recomandă să se informeze înainte de a se deplasa la Serviciul de înmatriculări cu privire la actele necesare la dosar pe site-ul Prefecturii Maramureș, secțiunea înmatriculări auto. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.