NECAZURI: Patru maramureșeni s-au automutilat într-o singură zi

NECAZURI: Patru maramureșeni s-au automutilat într-o singură zi

 Primăvara nu a venit doar cu bucurii, ci și cu necazuri pentru unii maramureșeni. Patru persoane au rămas fără degete la mâini într-o singură zi, după ce au manevrat greșit fierăstrăul circular. Medicii trag un semnal de alarmă și le recomandă maramureșenilor mai multă atenție atunci când vine vorba de treburile gospodărești.

Cum vremea s-a mai încălzit, maramureșenii au ieșit prin gospodării cu treburi specifice sezonului. Numai că, din neatenție, tot mai mulți ajung la spital cu diverse traumatisme care le pot pune viața în pericol. Într-o clipă de neatenție, patru maramureșeni au rămas ieri fără degete la mâini.
 „Am avut patru cazuri de plăgi tăiate prin fierăstrău circular, toate la nivel palmar, cu secțiuni de mănunchi vasculo-nervos, tendoane și țesut osos, respectiv amputații parțiale de degete, de la mâna stângă trei cazuri și un caz de traumatism complex palmar tot din cauza fierăstrăului circular. Toate cele patru persoane au ajuns la chirugie plastică în Baia Mare, unde urmează a se încerca să se salveze mâinile”, a declarat medicul specialist CPU Gelu Moyș.
Medicii trag un semnal de alarmă și le recomandă maramureșenilor atenție sporită atunci când folosesc topoarele și fierăstraiele.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.