ANIVERSARE: Patru ani cu Zestrea Maramureșului

ANIVERSARE: Patru ani cu Zestrea Maramureșului

 Astăzi se împlinesc 4 ani de când TV Sighet a difuzat prima ediție a emisiunii Zestrea Maramureșului, realizată de Măriuca Verdeș. În fiecare săptămână în cadrul emisiunii telespectatorii au avut ocazia să urmărească obiceiuri și evenimente care au loc în satele tradiționale. 

Dacă în urmă cu 4 ani realizatoarea emisiunii și-a propus să promoveze cultura tradițională și să prezinte zestrea Maramureșului, acum, după sute de ediții filmate în diferite locuri și cu invitați speciali, Măriuca Verdeș mărturisește că zestrea tradițională pornește în primul rând de la om.
 „În data de 3 martie, în urmă cu 4 ani, a intrat pentru prima dată în casele maramureșenilor emisiunea Zestrea Maramureșului. A fost un prilej pentru a împlini 2 vise, acela de a face cât mai mult bine culturii tradiționale cu care eu mă înconjuram și altul de a-i încuraja pe maramureșeni să creadă din nou în tradiții, în obiceiuri și să le arăt că merită să fie duse mai departe”, a spus Măriuca Verdeș, reazlizatoarea emisiunii Zestrea Maramureșului.
De-a lungul timpului, în emisiunea Zestrea Maramureșului au fost invitați  de la interpreţi de muzică populară și meşteri populari până la oameni de cultură și simpli gospodari care au prezentat viața satului așa cum este ea trăită de maramureșeni.
 „Nu am numărat încă emisiunile pentru că am încercat cât am putut să nu redau și să nu redifuzez emisiuni decât atunci când am fost în concedii și tot timpul am transmis emisiuni cât mai aproape de adevăr, pe diferite teme, am subliniat obiceiuri, șezători, clăci. Am mers și pe dealuri și am filmat cum oamenii își lucră fânul, cum se culege cânepa. Am arătat cu adevărat cum trăiesc maramureșenii”, a mărturisit Măriuca Verdeș.
Emisiunea Zestrea Maramureșului este difuzată în fiecare duminică de la ora 16:00 la TV Sighet.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.