VIDEO | Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a organizat vernisajul expoziției ”Icoane de la rădăcina neamului”

La final de an 2019, an Omagial al Satului Românesc, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a organizat vernisajul expoziției ”Icoane de la rădăcina neamului”, semnată de Ioniță G. Andron. Expoziția cuprinde fotografii din colecția muzeului.

Evenimentul vine să completeze seria de activități pe care Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară l-a desfășurat la nivelul anului 2019, an pe care Episcopia Ortodoxă a Maramureșului l-a dedicat satului românesc.

”Expoziția cuprinde fotografii din colecția muzeului, pin intermediul cărora dorim să aducem în atenția publicului lumea satului, oameni și locuri, tradiții și obiceiuri, văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat al celui care a fost Ioniță G. Andron , fotograf și etnograf din Țara Oașului. Denumirea acestei expoziții este dată de titlul unui catalog pe care muzeul l-a primit de puțină vreme ca donație împreună cu o altă operă a artistului,”Priveliști dintr-un colț de țară”, lucrări ce pot fi văzute într-una din vitrinele expoziției. și pentru care aducem mulțumiri doamnei Violeta Ciocan și familiei sale, pentru donația făcută muzeului nostru și contribuției sale la realizarea expoziției”, Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Evenimentul a fost marcat și de un moment artistic susținut de elevii de la Colegiul de Arte Baia Mare.

Parteneri în realizarea acestui eveniment au fost Universitatea de Nord ”Baia Mare”, prin Facultatea de Litere, Consiliul Județean Maramureș, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca/Facultatea de Litere, Colegiul de Arte Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.