VIDEO | Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, a lansat Proiectul „Respect pentru bunici”

Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, a lansat Proiectul „Respect pentru bunici”.Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și vizează dezvoltarea şi inovarea unui complex de servicii structurat pe nevoile sociale identificate, respectiv: servicii sociale în cadrul Centrului de zi, furnizarea hranei calde la domiciliu prin serviciul social “Masa pe roți”, cât și valorificarea experienței de viață a persoanelor vârstnice, prin dezvoltarea Centrului de voluntariat.

Serviciile sociale se adresează unui număr de 210 vârstnici, peste 65 de ani, din Municipiul Baia Mare, aflate în risc de excluziune și marginalizare socială.

Centrul de zi va oferi o paletă de servicii sociale unui număr de 120 de vârstnici: jocuri de societate; lecturarea cărților; activități cultural-artistice; ateliere ocupaționale; consiliere socială; educație pentru sănătate; gimnastica de întreținere și recuperare fizică; organizarea de excursii.
“Masa pe roți” va asigura o masă caldă la domiciliu, pentru un număr de 50 de vârstnici, cu scopul promovării unui trai decent. Tot în cadrul acestui serviciu, vârstnicii vor beneficia de consiliere socială.
Centrul de voluntariat, format din 40 de persoane vârstnice, își propune promovarea civismului social și cooperarea între generații, prin vizite la domiciliul beneficiarilor și promovarea îmbătrânirii active prin acțiuni în unitățile de învățământ. De asemenea, în cadrul centrului, voluntarii vor desfășura activități de ergoterapie și terapie ocupațională.

La evenimentul de lansare a proiectului au participat și Noemi Vida-Viceprimar Baia Mare, Ștefan Lupșa-Președintele Asociației CASPEV, Lucica Pop-Director Executiv Casa Județeană de Pensii, Carmen Prodan-Director General Casa de Asigurări de Sănătate, dar și Diana Elena Hîrb-Director General Direcția de Asistență Socială Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.