Multiple cazuri de toxiinfecţii alimentare şi atacuri cerebrale înregistrate zilnic la secţia de urgenţe a Spitalului Sighet

Multiple cazuri de toxiinfecţii alimentare şi atacuri cerebrale înregistrate zilnic la secţia de urgenţe a Spitalului Sighet

Temperaturile de peste 30 de grade se pare ca le dau mari batai de cap sighetenilor.  Potrivit declaratiilor medicilor specialisti din cadrul Unitatii Primiri Urgente Sighet in ultimele zile a crescut simtitor numarul sighetenilor care au cerut ajutor de specialitate din cauza caniculei. Zilnic se inregistreza zeci de cazuri de insolatie, iar din pacate media atacurilor cerebrale a ajuns la 4-5 cazuri inregistrate pe zi. Ingrijorator este faptul ca doar in ultimele 3 zile s-au prezentat la urgenta 50 de persoane care prezentau simptome de toxiinfectie alimentara.
Persoanele care au toleranta redusa la temperaturile ridicate pot rasufla usurati. Meteorologii ne asigura ca de maine temperaturile intra in normalul acestei perioade. De joia trecuta si pana astazi insa, medicii de la Serviciul Primiri Urgente s-au confruntat cu sute de cazuri de persoane care prezentau simptomele unei insolatii acuzand stari febrile, de voma si cefalee. Potrivit declaratiilor medicului specilaist  UPU, Gelu Moys, media zilnica de persoane care sufera atacuri cerebrale este de 4-5 cazuri.
Doar in ultimele zile au fost aduse la Serviciul Primiri Urgente Sighet in jur de 50 de persoane care acuzau simptomele unei toxiinfectii alimentare. Intoxicatia alimentara (toxiinfectia alimentara) este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau parazitii si poate lua forme severe daca nu se intervine la timp.
Medicii recomanda cetateniilor sa evite expunerea la soare si la activitatea fizica in gradini si pe camp, in special in intervalul orar 11:00-18:00. De asemenea, se recomanda purtarea de imbracaminte subtire, din tesaturi naturale sau in culori deschise, respectiv purtarea de palarii. Persoanele varstnice trebuie sa se fereasca de locurile aglomerate si neventilate, si sa nu iasa din casa, mai ales in orele dupa amiezii. Cetatenii sunt sfatuiti sa consume 2-4 litri de apa, ceai sau sucuri de fructe pentru a rehidrata organismul. Nu este indicat consumul de alcool si excesul de cafea in aceasta perioada.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.