Adrian Marchiş a fost condus pe ultimul drum

Adrian Marchiş a fost condus pe ultimul drum

    Locotenentul Adrian Marchis a plecat ieri pentru ultima data din unitate. In sunetul sirenelor, colegii, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, si-au luat si ei un ultim adio. Avea doar 27 de ani. Urma sa se casatoreasca vara viitoare, dar viata i-a fost curmata tragic intr-un accident stupid. Sute de suflete s-au adunat astazi si la Tulghis pentru a aduce un ultim omagiu celui care in anii de munca a salvat viata si casa multor oameni.
 Trupul neinsufletit al pompierului Adrian Marchis  a fost adus ieri, la ISU Maramures, pentru un priveghi. Durerea a fost mare atat in randul colegilor, cunoscutilor, cat si a trecatorilor care au transmis condoleante familiei indurerate.
    Dupa  momentul religios coloana funerara a plecat spre Tulghes, localitatea natala a lui Adrian Marchis.
  Peste 600 de oameni, dintre care 320 de pompieri, au fost prezenti si la Tulghis pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel care a fost locotenentul Adrian Marchis, pompierul care a murit in timp ce mergea sa salveze vieti. Ceremonia funerara a inceput la casa parintilor fostului cadru militar si a continuat la cimitir, acolo unde un sobor de 12 preoti a oficiat slujba religioasa, iar 7 jandarmi au tras 3 salve in onoarea eroului cazut la datorie.
    Adrian Marchis avea 27 de ani, era necasatorit si avea toata viata inainte. Acesta a fost loctiitorul Comandantului de Detasament Baia Mare din 1 decembrie 2010. Se bucura de stima si aprecierea colegilor sai, dar si a oamenilor simpli care au fost salvati de el. Adrian Marchis a absolvit Colegiului National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare cu media 8,81.     In perioada 2003 – 2008, Adrian a urmat Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politiei “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, unde a devenit absolvent cu media 9,56. In anul 2008, acesta a fost repartizat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” al Judetului Maramures ca si Ofiter III la Detasamentul de Pompieri Baia Mare. Adrian Marchis a fost avansat post-mortem la rangul de capitan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.