VIDEO | Mașină abandonată de contrabandiști după ce au ieșit cu ea în decor

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat, ieri, aproximativ 4.500 de pachete cu ţigări, în valoare de 52.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În 4 februarie lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei, pe timpul unei misiuni de supraveghere, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localităţii Straja, a unui autoturism Audi A8.

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, la scurt timp fiind descoperit avariat şi abandonat în afara părţii carosabilului.

În mașina abandonată, polițiștii de frontieră au observat colete voluminoase, iar în aproprierea autoturismului mai multe cartușe cu țigări.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 11.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au observat în apropierea frontierei trei  persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul ucrainean. Au lăsat în urmă 1.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.316 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au descoperit, în apropierea graniței, patru colete cu 1.999 pachete cu  țigări de contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.