Marfa țăranului nu e apreciată pe piață

Marfa țăranului nu e apreciată pe piață

Producătorii agricoli se plâng că vânzările au scăzut anul acesta considerabil. Criza financiară a afectat chiar şi piaţa de desfacere autohtonă, iar taranul roman este tot mai îngrijorat de soarta să.

Producătorii spun că munca ţăranului nu mai este apreciată, iar eforturile depuse pentru câştigarea existenţei sunt extrem de mari. Unii consumatori preferă să se aprovizioneze din hipermarketuri şi nu de la comercianţii din piaţă pentru simplu fapt că îşi fac cumpărăturile pe bonuri de masă. Femeile pe care le-am întâlnit astăzi în piaţă de alimente ne-au declarat că rabdă frig o zi întreagă pentru câţiva bănuţi.

"Treaba mere din rău în mai rău. Lumea îi descurajată şi nu mai vrei să lucre pământurile sau să ţină animale. De aia îi multă marfă din import pe piaţă şi a noastră nu mai are trecere", ne-a spus interlocutoarea. O sigheteanca care tocmai cumpărase smântâna din piaţă a spus că ea preferă marfa de pe piaţă, pentru că produsele sunt ecologice şi, totodată, mult mai sănătoase şi mai gustoase. O altă producătoare din Maramureşul istoric este şi ea nemulţumită de faptul că astăzi munca ţăranului nu este apreciată la justa ei valoare. "Ţăranu-i asuprit şi nu mai valorează doi bani.

De multe ori, dau laptele aproape de pomană, numai să nu stau o zi întreagă în frig şi degeaba. Un suc îi mult mai scump decât o sticlă de lapte. Preţurile alimentelor scoase la vânzare de producători sunt destul de accesibile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.