Cine despăgubește mașinile distruse de craterele din asfalt?

Cine despăgubește mașinile distruse de craterele din asfalt?

Odată cu venirea dezgheţului şi topirea zăpezii de pe şosele, au răsărit tot mai multe gropi din ce în ce mai greu de evitat de către şoferi. Firmele de asigurări spun că plouă cu dosare de maşini care au suferit avarii în gropile din carosabil.

În mod normal gropile ar trebui semnalizate de către drumari până în momentul astupării lor dar având în vedere că numărul lor este foarte mare, semnalizarea devine practic imposibilă.

În acest caz, dacă intri cu maşina într-o groapă şi ţi-o avariezi, compania de asigurări unde ai poliţa de asigurare CASCO te despăgubeşte, după care va începe demersurile de recuperare a banilor de la Regia de drumuri sau la primăria unde s-a petrecut evenimentul. În cele mai multe cazuri banii nu pot fi recuperaţi decât în urma unui proces la Tribunal. Şoferii maramureşeni se pare că sunt mai căliţi în a face slalomuri printre gropi şi susţin ca singura soluţie pentru evitarea evenimentelor neplăcute este aceea de a circula la pas. Deşi mulţi şoferi optează pentru asigurarea Casco, recuperarea banilor în cazul în care ţi-ai distrus maşina în vreunul dintre craterele de pe şosele este aproape imposibilă. Practic, dacă ai ghinionul să îţi strici maşina din cauza unei gropi, te duci la compania de asigurări cu care ai încheiata poliţa şi îţi va fi deschis dosar de daună. Dosarul va fi analizat de asigurator, iar în cazul în care va fi aprobat, maşina va fi reparată pe banii companiei de asigurări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.