VIDEO | ”Maltezi pentru educație” – campanie umanitară în sprijinul elevilor care nu au acces la școala online

Serviciul de Ajutor Maltez din România, sucursala Baia Mare dă startul unei noi campanii umanitare, ”Maltezi pentru Educație”.Școala trebuie să continue și pentru copiii nevoiași. Prin această campanie se dorește a oferi copiilor din județul nostru șanse egale la educație, așa cum se arată în Constituția României. Cine dorește să ajute, poate dona o tabletă, un laptop sau un calculator în stare funcțională pentru a le oferi copiilor care au nevoie.

Câteva mii de elevi din Maramureș nu au nicio perspectivă de a-și continua studiile, pentru că nu au echipamentul necesar continuării școlii în format online.

Ai o tabletă, un laptop sau un calculator în stare bună de funcționare, dar pe care nu le mai folosești sau de care te poți lipsi? Le poți dona celor de la Serviciul de Ajutor Maltez, sucursala Baia Mare, care vor livra echipamentele copiilor care au nevoie urgentă de el.

Poate contribui orice persoană fizică sau juridică. Zeci de echipamente electronice sunt casate anual în companiile din România. Anul acesta, tabletele, laptopurile sau calculatoarele pot, însă, ajunge pe masa de lucru a elevilor din Maramureș.

Pot fi donate orice laptop, tabletă sau calculator funcțional cu o vechime de cel mult 10 ani.

”În prima etapă a proiectului, ne propunem să strângem 150 de calculatoare, tablete sau laptopuri. Acestea vor ajunge în toate satele, comunele și orașele din județ. Am pornit deja munca de cercetare, alături de voluntarii noștri, astfel că am identificat deja zeci de elevi care au nevoie urgentă de aceste echipamente. Vrem să ne asigurăm că toți cei circa 6.700 de copii despre care au vorbit autoritățile au tot ceea ce le trebuie pentru a-și continua școala cât de repede. Așadar, nu vom face stoc, ci vom distribui donațiile voastre pe măsură ce ele ajung la noi. Și pentru că avem și foarte mulți profesori care nu au deloc un calculator pentru a lua legătura cu elevii lor, ne gândim la extinderea proiectului astfel încât să-i includă și pe dascăl”, și-au propus cei de la Serviciul de Ajutor Maltez.

Distribuie postările legate de campania educațională și vei contribui și tu la digitalizarea elevilor din Maramureș! Află mai multe detalii despre campania „Maltezi pentru Educație” și despre voluntarii maltezi din Baia Mare, de pe www.maltezbm.ro sau Facebook

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.