VIDEO | Informații proaspete din handbal

Informații proaspete din handbal. Competițiile s-ar putea relua din 15 iunie, dar doar în anumite condiții.

La ultima ședință a Consiliului de Administrație a FRH, s-a vorbit doar de o variantă în care se poate juca handbal până la finalul sezonului, adică, până în 30 iunie. Au fost 2 scenarii și s-a optat pentru două variante, atât la fete, cât și la băieți. La băieți, în Liga Zimbrilor s-a vorbit despre desfășurarea ultimelor trei meciuri din sezonul regulat și anularea meciurilor din play off și play out, iar la fete se discută despre un meci restant dintre Slobozia și CSM București. Mai sunt și meciurile din Final Forumul Cupei României, la fete mai existând și două meciuri din sferturile de finală.

„Practic atât s-ar mai putea juca în aceste două săptămâni, pentru că trebuie să respectăm niște cerințe. Echipele, în momentul în care ies din starea de urgență, trebuie să aibă aproximativ o lună de pregătire. Asta ar însemna că undeva din 15 iunie, până în 30 iunie, atât s-ar putea juca, dacă s-ar putea juca”; spune Daniel Kotecz, team manager la CS Minaur Baia Mare..

În condițiile în care s-ar relua meciurile competiționale, pregătirile anterioare ar urma să se desfășoare în condiții speciale.

”Deocamdată, după data de 15 mai ar urma jucătorii să se pregătească în grupuri de maximum trei sportivi, pregătirea urmând să se desfășoare afară, în aer liber sau în anumite săli de forță, care s-ar putea să fie deschise pentru sportivii de performanță, probabil că asta ar dura în jur de două săptămâni. La începutul lunii iunie s-ar putea intra în sală, ar urma două săptămâni de pregătire în sală, după care echipele ar putea intra pe teren. Sigur aceasta este o variantă superoptimistă care se ia în acest moment în calcul. În mod normal, perioada de pregătire după trei luni de izolare, ar trebui să fie mai lungă, plus să se organizeze și meciuri de pregătire. Riscurile privind accidentărie ar fi destul de mari”, spune Daniel Kotecz.

Deocamdată bazele sportive rămân închise pentru sporturile indoor.

”Din câte știu eu, pentru că sunt în legătură, pe un grup de whatsapp cu toți conducătorii din Liga Florilor, 11 cluburi nu-și doresc reluarea acestui campionat și ar opta pentru înghețaea sezonului. Sunt doar două cluburi care ar fi de acord să joace, dar în anumite condiții. La băieți, la Liga Zimbrilor, am înțeles că ar fi vreo nouă cluburi care nu doresc și vreo șase care doresc să joace”, spune team managerul Clubului CS Minaur Baia Mare.

În aceste zile va avea loc o discuție între conducătorii cluburilor și conducerea FRH, în urma căreia, consiliul de adminsitrație va decide sezonului competițional. Cluburile vor da un vot consultativ în acest sens.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.