Lucrările de extindere a rețelei de apă și canal din Sighet s-au finalizat

Lucrările de extindere a rețelei de apă și canal din Sighetu Marmației s-au finalizat. Odată cu conectarea tuturor conductelor la rețeaua municipală s-a rezolvat și problema acelor cetățeni care au utilizat impropriu rețeaua de canalizare, fiind astfel situații în care au refulat canalizările pe unele proprietăți sau în rigolele din fața caselor.

Lucrările la rețeaua de apă și canal din Sighetu Marmației finanțate prin programul POS Mediu, care s-au extins pe durata a mai mutor ani, s-au finalizat în sfârșit, astfel încât practic toate rețelele de canalizare care au fost executate prin acest proiect sunt acum funcționale.

”Putem spune deja că prin finalizarea acestor lucrări, tot grupul de străzi Horia, Cloșca și Crișan sunt acum legate la rețeaua de canalizare de la oraș. Știm că această rețea nu a fost funcțională timp de mai bine de 10 ani. Despre strada Crișan putem spune că toată rețeaua este funcțională, începând de la strada Bogdan Vodă, din zona fostei fabrici Maramureșeana, până la Punctul de Trecere a Frontierei spre Ucraina.  De asemenea, strada Dragoș Vodă, zona Tepliței, cu străzile adiacente sunt conectate și ele la rețeaua municipală”, spune directorul Societății Vital, Agenția Sighetu Marmației, Viorel Miculescu.

Odată cu finalizarea proiectului nu vor mai exista probleme cu refularea canalizărilor în anumite zone ale orașului.

”Știm că pe anumite străzi, din cauza că între partea de execuție și conectare la rețeaua principală, a durat o mare parte de timp, o parte din cetățeni s-au conectat înainte de finalizaea proiectului, iar atunci când au fost debite mari de apă, ploi și alte infiltrații, canalizările au refulat. Acuma, deoarece s-au conectat la rețeaua municipală, acest disconfort a dispărut și vorbim aici în principal de Valea Cufundoasă, Câmpu Negru și strada Muzeului”, menționează Viorel Miculescu.

Pentru a se conecta la noua rețea de apă și canal, cetățenii trebuie să se adreseze Agenției Vital din Sighetu Marmației pentru a afla modalitatea prin care pot derula acest demers.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.