Lenkerul Brand al Cavnicului

Lenkerul Brand al Cavnicului

Oraşul montan Cavnic va găzdui duminică 6 martie a 5-a ediţie a sărbătorii lekerului. Vehiculele au fost inventate, brevetate, construite şi întreţinute de mineri şi pot lua numeroase forme. Astfel, există aşa-numitele lenkere sport cu un singur loc, dar şi lenkere de transport, care pot duce trei persoane şi o greutate de până la 500 de kilograme.

La manifestările de duminică vor participa cinci categorii de concurenţi. Fete până la 14 ani şi peste 14 ani, băieţi până la 14 ani şi între 14 – 18 ani. Se vor acorda premii în bani şi diplome. Primarul oraşului Cavnic,  Alexandru Dragoş spune cu mândrie că lenkerul va deveni brand al oraşului Cavnic, iar acum autorităţile locale urmează toată procedura pentru a-l putea breveta, fiind aproape de final din acest punct de vedere.

Primarul Alexandru Dragoş a mai adăugat faptul că pe viitor se doreşte să se scoată bani frumoşi din acest obicei, însă trebuia pentru început este nevoie ca oraşul pe care îl conduce să aibă acest brand. Iar asta presupune producţie, distribuţie şi valorificare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.