Critică protocolul PDL-UDMR-UNPR

Critică protocolul PDL-UDMR-UNPR

Uniunea Social Liberala Maramures critică semnarea Protocolului de colaborare intre liderii partidelor din arcul guvernamental semnat la Bucuresti in cursul zilei de ieri 2 martie.

Oficialii USL Maramureş susţin că “PDL nu mai are cum să semneze singurul protocol care contează, cel cu cetăţenii”. “Aceştia şi-au pierdut definitiv încrederea în PDL, în guvernarea Băsescu – Udrea – Boc, iar majoritatea parlamentară cuprinsă în acest protocol nu are susţinerea a mai mult de 10% din cetăţeni. PDL încearcă, prin acest protocol, să păcălească, din nou, populaţia prin trâmbiţarea unor măsuri fluturate şi în campania electorală, dar şi pe parcursul guvernării din care, în fapt, nu au realizat nimic”, au anunţat oficialii USL, filiala Maramureş.

Mai mult decât atât, încurajarea creării locurilor de muncă, menţinerea cotei unice, simplificarea fiscalităţii, continuarea reformelor în sănătate şi educaţie sau absorbţia fondurilor europene, toate acestea, susţin cei de la filiala judeţeană a USL, “sunt obiective pe care guvernarea Băsescu – Udrea – Boc le-a trâmbiţat de atâtea ori, încât probabil au ajuns să se convingă pe ei înşişi că le-au şi înfăptuit”. În opinia reprezentanţilor filialei judeţene a USL, “a gira, în continuare aceasta guvernare, înseamnă a fi părtaşi la corupţie, clientelism politic, lipsa de performanţă managerială, de viziune, de soluţii corecte pentru România. Încheierea acestei înţelegeri îi face pe semnatarii acestui protocol responsabili de situaţia în care actuala putere va duce de acum încolo România”.

“Prin acest protocol, PDL este pe cale să facă grave concesii în Transilvania, inclusiv primii paşi către autonomie teritorială pe criterii etnice, prin rediscutarea componentei regiunilor de dezvoltare. Prin semnarea acestui protocol, UDMR, UNPR şi minorităţile naţionale şi-au reconfirmat susţinerea Guvernului Băsescu – Udrea – Boc, creditând astfel politica să haotică şi falimentară. Ne aflăm într-un moment în care nu mai putem merge pe prezumţia de bună – credinţa pentru această guvernare incapabilă şi coruptă”, au mai arătat aceştia. Nu în ultimul rând, USL este decis să sancţioneze “prin toate mijloacele legale derapajele guvernării şi să continue toate demersurile pentru înlăturarea de la putere pe cale democratică a actualului regim clientelar – mafiot corupt şi ineficient, regim care a atacat toate instituţiile democraţiei parlamentare, a subminat economia naţională, a afectat direct nivelul de trai al majorităţii romanilor, a încălcat drepturi şi libertăţi constituţionale, a depreciat grav poziţia şi imaginea României pe plan internaţional”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.