Se recomandă vaccinarea împotriva gripei

Se recomandă vaccinarea împotriva gripei

Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea vaccinării antigripale cel puţin până la sfârşitul lunii martie, media cazurilor de infecţie respiratorie şi gripă din ultimele trei săptămâni depăşind limitele aşteptate, potrivit specialiştilor.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că Din totalul persoanelor vaccinate, până în prezent, aproximativ 600.000 au vârstă peste 65 de ani, reprezentând una dintre categoriile cel mai expuse la viroze şi boli respiratori. Restul persoanelor vaccinate fac parte din categoria celor cu boli cronice în special boli respiratorii şi cardiovasculare şi boli metabolice.

Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează ca în fiecare an prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale. Ministerul Sănătăţii atrage atenţia populaţiei ca în această perioadă cu o creştere importantă a numărului de viroze respiratorii şi gripă este necesar un comportament adecvat pentru evitarea îmbolnăvirilor. Majoritatea sighetenilor declara că lupta împotriva gripei cu medicamente, în măsura în care le permite bugetul. De cealaltă parte se situează cei care se protejează împotriva bolii cu ajutorul vaccinului antigripal. Reprezentanţii DSP Maramureş declara că pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi şcolare o importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă. Orice caz suspect de gripă va fi trimis la medic sau va fi făcută recomandarea de izolare la domiciliu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.