LEGE: Telefoanele solicitanţilor de azil for fi ascultate în Germania pentru verificarea identităţii

LEGE: Telefoanele solicitanţilor de azil for fi ascultate în Germania pentru verificarea identităţii

 Guvernul german a elaborat o lege care să permită autorităţilor să asculte telefoanele şi să verifice informaţiile de pe computerele solicitanţilor de azil, în cazul în care există dubii în privinţa naţionalităţilor lor, informează Reuters.

Această mişcare este considerată neobişnuită într-un stat unde protejarea datelor este inviolabilă.
Potrivit proiectului de lege obţinut de agenţia de presă Reuters, oficialii Biroului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF) vor primi autorizaţia legală de a cerceta cu atenţie telefoanele, tablete şi computerele solicitanţilor de azil.
Conform oficialilor BAMF, mulţi solicitanţi de azil prezintă documente false, în speranţa că li se va garanta dreptul de şedere.
Ministerul de Interne, ce a formulat proiectul de lege, împreună cu Ministerul de Justiţie, a estimat că peste 50% din cele 280.000 de aplicaţii pentru azil din 2016 ar fi trebuit să fie cercetate mai atent.
Date precum cele din telefoane nu au fost cercetate pentru că oficialii nu aveau autoritatea legală de a întreprinde acest lucru. Oficalii au apelat în schimb la lingvişti pentru a deermina adevărata origine a solicitanţilor de azil.
Această măsură este una dintre cele pe care Guvernul german a trebuit să le ia pentru a demonstra determinarea de a lua măsuri drastice faţă de abuzurile regulamentelor liberale în privinţa solicitărilor de azil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.