Lectura mai aproape de tineri

Lectura mai aproape de tineri

 

Iubitorii liricii stănesciene vor avea ocazia să participe joi 31 martie la un eveniment deosebit organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş şi Liceul „Regele Ferdinand. Sesiunea de referate şi comunicări intitulată, Dreptul la timp. Citindu-l, recitindu-l pe Nichita Stănescu” îşi propune să realizeze un schimb de opinii între elevi, profesori, bibliotecari.

Într-o lume dominată de site-uri de socializare şi internet profesorii sigheteni şi nu numai încearcă să-i aducă mai aproape pe tineri de lectură. Programul dedicat lui Nichita Stănescu îşi propune să stimuleze activităţile în memoriam personalităţilor culturale, dar şi plăcerea de a citi poezie şi de a facilita înţelegerea textului liric modern. Evenimentul este adresat profesorilor din învăţământul gimnazial, liceal, universitar, elevi şi adolescenţi.

Puţini ştiu că în Sighetu Marmaţiei de 5 ani funcţionează şi un cerc de Lectură coordonat de profesorul de limba şi literatura română Odarca Bout. Înfiinţat cu acelaşi scop întrunirea literară se bucura de succes în rândul tinerilor. Aproape săptămânal liceeni pasionaţi de lectură dezbat temele unor cărţi sugerate fie de ei fie de profesorul coordonator

Profesorul Odarca Bout a precizat că la evenimentul din data de 31 martie şi-au anunţat prezenta elevi şi profesori din Borşa. Sesiunea de comunicări va debuta la Sala George Enescu începând cu ora 13 şi va continua în incinta liceului.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.