Acţiuni ale poliţiştilor sătmăreni

Acţiuni ale poliţiştilor sătmăreni

În urma controalelor efectuate la vama Petea, în acest sfârşit de săptămâna polististii sătmăreni au oprit la intrarea în ţară o autoutilitară care figurează ca fiind furată din Belgia. Tot în cursul zilei de duminică în vamă Petea s-a prezentat un bărbat care conducea un un autocamion cu care tracta o remorcă, având acela?i număr de înmatriculare.

Duminică, 20 martie a.c., în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară un bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Vaslui., conducând o autoutilitară înmatriculată în străinătate. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră conducătorul auto a prezentat pentru maşină şi un certificat de înmatriculare provizoriu.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontiera s-a constatat că autoutilitara figurează ca fiind furată din Croaţia din septembrie 2010.

Conducătorul auto a declarat că în urmă cu câteva zile a văzut autoutilitara pe site-ul unei societăţi comerciale din străinătate, a luat legătura telefonic cu reprezentantul firmei respective, cu care s-a înţeles pentru achiziţionarea maşinii în schimbul căreia a plătit 10.600 euro.

Şoferului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

 Tot duminica s-a prezentat la punctual de Trecere a Frontierei Petea pentru a ieşi din ţară un bărbat în vârstă de 30 de ani din Albă Iulia care conducea un un autocamion cu care tracta o remorcă, având acela?i număr de înmatriculare.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară conducătorului auto i-au fost solicitate la control documentele personale, dar pentru remorcă ?oferul nu a putut prezenta niciun act. Poliţistul de frontieră care a efectuat controlul documentelor a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe cele două vehicule aparţin autocamionului, iar remorca nu figurează ca fiind înmatriculată în România.

Şoferului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tractare a unei remorci neînmatriculare sau neînregistrate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.