VIDEO | La Sighet, municipalitatea încearcă să reducă din handicapul celor  50 de kilometri de străzi acoperite doar cu pământ

Municipiul Sighetu Marmației are în jur de 50 de kilometri de străzi acoperite cu pământ. Municipalitatea încearcă să reducă din acest handicap, prin lucrări de infrastructură, dar și prin acțiuni de cadastrare și întăbulare a mai multor străzi din municipiu.

De cum a preluat cârma municipiului Sighetu Marmației, primarul Vasile Moldovan s-a arătat preocupat în principal de soarta străzilor din Sighet care așteaptă de ani buni stratul de asfalt.

”S-au efectuat lucrări pe Valea Cufundoasă. Imediat după alegerile locale am hotărât să intervenim acolo în zonă pentru că populația de acolo și circulația în zonă erau foarte greu încercate. Acolo s-au făcut doar lucrări provizorii,  s-a luat din pământ și s-a pus piatră concasată și să sperăm că la primăvară vom reuși să turnăm și asfalt acolo, încercăm să găsim soluții să rezolvăm problema”, susține Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Lucrările începute în primăvară pe strada Rodnei, continuă. Lucrările sunt derulate de SGP Urbana în parteneriat cu o firmă. Strada va fi reabilitată în totalitate. Proiectul pevede și amenajarea de locuri de parcare, trotuare și spații verzi.

Pentru a putea depune proiecte de infrastructură și pentru alte străzi, avem foarte multe străzi de pământ în Sighet, avem undeva în jur de 50 de kilometri, am demarat o acțiune de cadastrare a străzilor. Pe bugetul din anul acesta am alocat bani pentru asfaltarea a 12 străzi . Este vorba deasemenea de străzi greu încercate care așteaptă de mulți ani asfaltul. Este vorba despre Dobrogeanu Gherea, Titu Maiorescu, Vasile Ilea, Corbului. Mai sunt, într-adevăr multe străzi care așteaptă demult timp asfaltul, dar, deocamdată, pe bugetul de anul acesta, atâta ne permitem. Plus străzile mai scurte din zona Cămara. Ne dorim să continuăm acțiunile de cadastrare și întăbulare a străzilor, ca să putem depune proiecte care să rezolve și aceste probleme de infrastructură”, precizează primarul Vasile Moldovan.

Marea majoritate a străzilor au sistem de apă și canalizare, dar și posibilitatea de racordare la gaz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.