VIDEO | PREGĂTIRI DE SĂRBĂTORI: Ornamente noi de Crăciun pe străzile din Sighetu Marmației

În Sighetu Marmației au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Primele ornamente de Crăciun au fost deja montate în oraș și după mulți ani în care au fost folosite aceleași decorațiuni, de această dată au fost montate altele noi.

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, spune că a dorit să aducă o bucurie sighetenilor și să înfrumusețeze orașul pe perioada sărbătorilor de iarnă.

”Cu toate că trecem printr-o perioadă dificilă din cauza pandemiei, începem să aducem o bucurie sighetenilor, chiar dacă nu vor avea loc acele spectacole specifice sărbătorilor de iarnă, festivalul datinilor și obiceiurilor de iarnă care ne reprezintă pe noi ca și comunitate, am avut intenția de a organiza chiar un târg de Crăciun în acest an în Sighetu Marmației dar datorită situației epidemiologice la nivel național și chiar mondial, nu vom putea organiza astfel de evenimente, însă pentru a aduce o bucurie sighetenilor am încercat să găsim o variantă de a schimba fața orașului și în special prin aceste noi ornamente. Sunt ornamente închiriate, până acum fiind o perioadă scurtă de timp și nu am găsit o altă soluție, însă am găsit oferte bune pe piață și sper ca noi toți să ne bucurăm de aceste ornamente. Vreau să ne putem plimba, atât cât ne va permite situația într-un mediu mai altfel decât a fost până acum”, a declarat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

În preajma sărbătorilor de iarnă, majoritatea orașelor sunt împodobite cu beculeţe, brazi şi oameni de zăpadă. În această perioadă și Sighetu Marmației capătă o nouă înfățișare datorită ornamentelor de Crăciun. Primele ghirlande și luminițe și-au făcut apariția în oraș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.