La minimum trei cazuri de gripă, se suspendă cursurile în școli.  În Maramureș există 11 cazuri de gripă clinică înregistrate la nivelul tuturor unităților de învățământ

Se suspendă cursurile în clasa în care există minimum trei cazuri de gripă. Decizia a fost luata de Ministerul Educației și Cercetării. În Maramureș există 11 cazuri de gripă clinică înregistrate la nivelul tuturor unităților de învățământ, nefiind solicitată, deocamdată, închiderea niciunei școli din Maramureș

Ministerul Educației și Cercetării a transmis inspectoratelor școlare județene o notă cu măsurile obligatorii pe care unitățile de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi, informează Ministerul Educației și Cercetării. Printre acestea se găsește și măsură prin care se suspendă cursurile la clasa sau grupa  în cazul în care există minimum 3 cazuri de gripă. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează și raportează zilnic Ministerului Educației și Cercetării starea de sănătate a elevilor din Maramureș, ținând legătura cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

”În acest moment, la nivelul județului Maramureș sunt raportate de către unitățile de învățământ  11 cazuri de gripă clinică. Astfel, avem câte un caz de gripă la Grădinița cu Program Prelungit  Otilia Cazimir, Baia Mare, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, Vișeu de Sus, Școala gimnazială ”Octavan Goga”, Baia Mare, Școala gimnazială ”Nichita Stănescu”, Baia Mare, Școala gimnazială ”Ioan Cuza”, Baia Mare, Grădinița cu Program Prelungit nr.30, Baia Mare, Școla gimnazială ”Avram Iancu”, Baia Mare, Colegiul de Arte Baia Mare, Școala gimnazială ”Lucian Blaga”, Baia Mare și două cazuri de gripă clinică, la Școala gimnazială nr.1, Moisei, Nu s-a semnalat necesitatea închiderii unităților de învățământ de către managerii acestora, dar nici de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș”, spune Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Educației și Cercetării, unitățile de învățământ trebuie să asigure realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasa de elevi sau grupa de copii, cursurile clasei respective se vor suspendă. Focarul va fi raportat și Direcției Județene de Sănătate Publică. În cazul absenței timp de trei zile, consecutiv, a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspendă.
Trebuie realizată dezinfectia unității de învățământ.
Pentru clasele grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.