”Pentru mine Viena este Baia Mare”, spune Sorina Pintea, atunci când vine vorba despre sistemul medical

”Pentru mine Viena este Baia Mare”, spune Sorina Pintea atunci când vine vorba despre sistemul medical și opțiunile ei de a alege țara în care să se trateze. Sorina Pintea vorbește deschis despre boala sa, dar și despre modul în care a primit diagnosticul.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a ales să se trateze în țară, după ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună, foarte rară.

”Eu am ales să mă tratez în România, într-un spital de stat, n-aș face altceva pentru nimic în lume, deși prietenii îmi spuneau că ar fi bine să merg în altă parte, poate la Viena, dar eu am zis ”nu”. Viena pentru mine este Baia Mare. E doctorița Ieremia, doctorița Truică sau profesoara Ruxandra Ionescu de la spitalul”Sf. Maria”, din București. Și sunt un exemplu că se poate și vreau să vă asigur, că această medicație, de care eu am parte, este medicația standard pentru această boală și nu este doar pentru Sorina Pintea, ci pentru toți pacienții care au această patologie. Simplu: imuran și cortizon. Cunoscătorii știu despre ce vobesc”, spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea acordă credit deosbit sistemului medical de stat din România, totuși, aduce un reproș modului în care a fost diagnosticată.

”În sistemul de stat există posibilitatea să fim tratați inclusiv noi, pacienții care avem boli autoimune, boli rare. Eu îmi cer scuze pentru forma feței mele, e din cauza tratamentului cu cortizon, nu m-am îngrășat, nu am apelat la operații estetice. De ce am ales să vorbesc despre asta este din cauza modului în care am fost diagnosticată, nu tocmai la timp, deși eu am mers la medic din timp, probabil ca eu am avut noroc pentru că eram ministru, dar mă gândesc acum la cei care nu au șansa să fie diagnosticați într-un timp scurt. Eu personal, nu sunt de acord și nu permit aceste lucruri”, spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea a mărturisit că a primit un diagnostic de boală gravă autoimună în luna noiembrie a anului trecut în ultima parte a mandatului de ministru al Sănătății, iar acum boala este în remisie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.