Mobilizare pentru căutarea unor minori dispăruți

Polițiști, jandarmi și câini de urmă de la Grupa Canină s-au mobilizat ieri pentru căutarea unor minori dispăruți care au plecat de la Asociaţia Meusiană pentru Salvarea Copilului, Adolescentului şi a Adulţilor din localitatea Borcut unde erau cazaţi. Copiii au fost găsiți după câteva ore de la sesizarea dispariției.

Poliţia oraşului Târgu Lăpuş a fost sesizată despre faptul că ieri în jurul orei 10.45, trei minori de naţionalitate franceză au plecat de la Asociaţia Meusiană pentru Salvarea Copilului, Adolescentului şi a Adulţilor din localitatea Borcut fără acceptul personalului centrului.

Pentru căutarea celor trei minori, doi băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost mobilizaţi poliţişti şi jandarmi care au început imediat căutările. Întrucât  în apropierea centrului se află o zonă împădurită, a fost solicitat şi sprijinul câinilor de urmă de la Grupa Canină.

La ora 13.00, unul dintre minori s-a întors singur la centru, iar ceilalţi doi au fost căutaţi în continuare pe o suprafaţă de aproximativ 10ha de teren greu accesibil dintre localităţile Cufoaia – Borcut – Răzoare – Târgu Lăpuş.

Copiii au fost găsiţi în pădure în jurul orei 14.40 cu sprijinul câinilor Vis şi Teba. Pe perioada lipsei lori, minorii nu au fost victime ale niciunei infracţiuni, au arătat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.