Investiții pe mai multe proiecte in Ieud

În comuna Ieud se lucrează concomitent pe mai multe proiecte: modernizarea unor străzi, reabilitarea drumurilor agricole, construirea unei stații de tratare a apei și modernizarea școlii. Cu finanțare internă, dar și cu fonduri europene, administrația publică locală urmărește astfel să sporească nivelul de trai al comunității.

Primarul comunei Ieud, Traian David, vorbește cu prioritate de investiții în reabilitarea și modernizarea drumurilor din localitate.

”Am terminat de asfaltat un drum pe Valea Cetățele, un drum scurt, dar greu de făcut, de 670 de metri: am lucrat foarte mult pe el. Mai avem de asfaltat drumuri prin PNDL toate resursele financiare fiind asigurate, pentru ca  Ieudul să fie asfaltat, vorbesc aici de domeniul de intravilan. Mai avem doar1,3 kilometri de drumuri de asfaltat, pe care le vom finaliza anul acesta”, spune Nicolae Traian David, primarul comunei Ieud.

Un alt proiect ambițios este legat de stația de tratare a apei.

”Am semnat și contractul de finanțare pe fonduri europene pentru stația de tratare și potabilizare a apei, care cred că e cel mai important lucru. Vom extinde rețeaua pe vreo 2, 5 kilometri, pe un un contract în valoare de 4 200 000 de lei, plus TVA-ul, la care contribuția noastră este 0, fiind finanțat în totalitate de Uniunea Europeană. Am semnat contractul cu executantul , e gata proiectul tehnic, practic mai avem de-l depus la Inspecția de Stat în Construcții și mai avem de dat ordinul de începere. Termenul de finalizare este în 2020”, precizează edilul local.

Tot pe lista de investiții este și rabilitarea drumurilor agricole, în jur de 5 kilometri în fiecare an. Un alt proiect ar fi modernizarea școlii din comună. De asemenea  se lucrează la baza sportivă, un teren cu iarbă sintetică pentru fotbal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.