De sărbătoarea ”Fiii satului”, la Nănești

De o zi de cântec și voie bună au avut parte năneștenii în cadrul sărbătorii ”Fiii satului”, eveniment organizat la sfârșitul săptămânii trecute. Timp de câteva ore, artiști cunoscuți au cântat pe scenă, iar tinerele talente au câștigat admirația publicului, fiind toți răsplătiți cu multe aplauze.

A fost o adevărată sărbătoare în cadrul celei de-a șaptea ediții a ”Fiilor satului”, organizată de Centrul cultural de arte și tradiții Bârsana.

”După un an de muncă, după un an de trudă, fiecare dintre noi merităm o zi a noastră, să o petrecem cu bucurie. Desigur, problemele adminstrative sunt multe, dar ceea ce pot să vă asigur e că facem tot ceea ce putem împreună cu Cosiliul local Bârsana pentru a rezolva aceste probleme. Desigur, atunci când vorbim de satul Nănești, ne gândim la oamenii gospodari, oameni care păstrează tradiția, dar sunt și oameni cu frică de Dumnezeu. Urez pe această cale tuturor năneștenilor un sincer la mulți ani!”, a spus primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefenca.

Pătru Bârlea, frații Leordean, grupul Ștefan Rednic, Voichița Nemeș, frații Bența, grupul Anuța Zubașcu,  grupul Pui de moroșan, Moroșanca, Ansamblul Iza din Bârsana, Năneștenii, ansamblul Cetățuia din Oncești și Ansamblul folcloric Mara din Sighet au ținut atmosfera încinsă preț de câteva ore. Pe lângă aceștia au fost și tinere talente, iar invitat de onoare a fost Ana Munteanu, interpretă de muzică populară din Banat.

Organizatorii acestui eveniment au fost răsplătiți cu diplome de onoare pentru valorificarea și păstrarea valorilor strămoșești

Manifestarea  a fost organizată de Fundaţia Moroşanca, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Bârsana, al Consiliului Județean și al Centrului cultural de arte și tradiții Bârsana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.