VIDEO | ÎNGRIJORĂTOR: Șapte persoane de la un centru rezidențial din Sighetu Marmației au fost confirmate cu COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.724 de cazuri noi de COVID-19, din 28.876 de teste efectuate. Crește și numărul morților, 104 români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei.

Situația este îngrijorătoare și în județul Maramureș. În ultimele 24 de ore au fost raportate 155 de cazuri noi de COVID-19.

De asemenea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș informează că la un centru rezindețial din municipiul  Sighetu Marmației au fost confirmate infectate cu noul Coronavirus șapte persoane, angajați ai centrului.  Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la centrul rezidențial din Sighet. Cei șapte angajați sunt asimptomatici. Beneficiarii serviciilor de asistență socială, dar și ceilalți angajați au fost testați, iar rezultatele probelor de laborator sunt negative.

Cei șapte angajați au fost evaluați medical și izolați la domiciliu sau în locația declarată. Contacții direcți ai celor șapte angajați confirmați au fost carantinați pe o perioadă de 14 zile. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile specifice de protecție individuală în cadrul centrului. De asemenea, se efectuează ancheta epidemiologică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.