VIDEO | Informații utile pentru șomeri

Pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă sau pentru cei care doresc să-și întocmească un dosar de șomaj tehnic, Agenția Județeană și pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș pune la dispoziția cetățenilor toate informațiile necesare.

Informații utile pentru șomeri găsiți actualizate pe site-ul AJOFM Maramureș.

În această perioadă, pentru cei care-și întocmesc dosarul de șomaj, pe site-ul agenției este postat un set de acte pe care dânșii trebuie să le întocmească și să ne transmită datele pe adresa de email alocată în acest sens. De asemenea, persoanele care au domiciliul în punctele de lucru în care noi avem inspectori și consilieri superiori, aceștia își vor depune actele la punctele de lucru de care aparțin, Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș sau Borșa. Bineînțeles că pentru lămuriri se pot adresa și telefonic, iar eu sper că vor fi lămuriți și mulțumiți, și vor primi cât de repede ajutorul de șomaj, bineînțeles dacă îndeplinesc condițiile”, spune Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Pentru a putea beneficia de aceste facilități, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Trebuie să aibă 12 luni lucrate în ultimii doi ani, iar reducerea contractului de muncă trebuie să fie efectiv  realizată de către angajator, adică să nu fie redus prin acordul părților. Primim  foarte multe telefoane din partea persoanelor care și-au dat demisia, aceștia nu pot să beneficieze de nicio formă de șomaj, dar pot să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”,  spune Ștefania Donca.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.