VIDEO | Lucrările la noul sistem de alimentare cu apă din Bârsana sunt pe ultima sută de metri

Lucrările la una din investițiile importante și mult așteptate de locuitorii comunei Bârsana sunt pe ultima sută de metri. Este vorba despre un nou sistem de alimentare cu apă care este prevăzut pentru consum mare astfel încât toți cetățenii să poată beneficia de acest serviciu.

Acesta proiect a fost prioritar pentru administrația locală din Bârsana întrucât până acum comuna Bârsana avea un sistem de apă stradal care nu făcea față consumului mare și apăreau nenumărate avarii iar volumul de apă era insuficient.

”Aș vrea să vă spun că una din probleme din comuna noastră, cea la sistemul de apă, va fi rezolvată. Este un proiect pe care l-am depus în 2017, în 2018 a fost semnat contractul de finanțare iar în 2019 am început lucrările. Perioada de lucru este de 2 ani dar noi în momentul de față suntem la finalul lucrărilor. Am reușit într-un an de zile să implementăm acest proiect, cu toate problemele, nu a fost ușor dar sper ca odată cu finalizarea lucrărilor să scăpăm de această problemă mare. Bârsana a avut un sistem de apă stradal iar acest sistem acum l-am transformat într-un sistem de apă prevăzut pentru consum mare, cu stație de tratare, cu o sursă alternativă și așa cum am mai spus sper să scăpăm de această problemă”, a precizat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Administrația locală spune că până la finalul acestei săptămâni strația de tratare a apei va fi finalizată iar cetățenii vor beneficia de noul sistem de apă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.