VIDEO | Tichetele sociale, pe suport electronic, pentru mese calde le dau bătăi de cap vârstnicilor

Prin Schema Națională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost adoptata de Guvernul României, în această perioadă sunt distribuite persoanelor defavorizate, tichete sociale, pe suport electronic, pentru mese calde.  Beneficiari acestui sprijin fnanciar sunt pensionarii, aflati in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, cu venituri modeste care au împlinit vârsta de 75 de ani precum și persoanele/familiile fără adăpost si cele evacuate.

Programul este co-finantat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane prin Programul operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020.Bugetul total alocat programului este de 640 milioane lei.

Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde, pe suport electronic, este de 180 lei / lună iar perioada de desfășurare a programului este septembrie 2020 – iunie 2021. Sumele alocate vor putea fi utilizate în termen de 12 luni de la data alocării pe card. Valoarea maximă a tranzacțiilor, cu cardul, acceptate într-o zi este de 40 lei; Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unitățile de alimentație partenere, care prepara/ servesc/ livrează hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea termică a acestora.

Tichetele sociale, pe suport electronic, pentru mese calde le dă însă bătăi de cap vârstnicilor, în special celor din mediul rural. Oamenii mărturisesc că le este greu să se deplaseze în localitățile unde se află unitățile de alimentație partenere în acest proiect pentru a servi o masă caldă.

La nivelul judeṭului, Instituṭia Prefectului- Judeṭul Maramureṣ a distribuit peste 6000 de tichete sociale cãtre unitãṭile administrativ teritoriale care mai apoi sunt distribuite beneficiarilor.

Sursa foto: observatorbn.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.