INFORMARE: Niciun cetățean român nu se afla în aeronava EgyptAir deturnată

INFORMARE: Niciun cetățean român nu se afla în aeronava EgyptAir deturnată

 Ministerul Afacerilor Externe informează marți că, potrivit datelor oferite de autoritățile competente din Egipt și Cipru, niciun cetățean român nu se afla la bordul aeronavei EgyptAir, deturnată pe Aeroportul Internațional Larnaca.

"Imediat după semnalarea incidentului, misiunile diplomatice ale României la Cairo și Nicosia au întreprins demersurile legale pe lângă autoritățile competente din Egipt și Cipru în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la incident și verificarea existenței unor cetățeni români la bordul aeronavei", se arată în răspunsul MAE la o solicitare AGERPRES.
Sursa citată precizează că cele două misiuni diplomatice ale României mențin legătura cu autoritățile competente cipriote și egiptene, până la finalizarea acestui incident.
Un avion de pasageri al companiei Egyptair care a fost deturnat deasupra spațiului aerian al Ciprului a aterizat marți dimineață într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca, transmit mass-media internaționale. Autorul deturnării avionului, care efectua o cursă pe ruta Cairo — Alexandria, este cetățean egiptean și se numește Ibrahim Samaha, a anunțat marți agenția egipteană de presă MENA. Bărbatul este profesor de medicină veterinară la Universitatea din Alexandria.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.