Incendiu în cartierul Unirii din Sighet

Incendiu în cartierul Unirii din Sighet

Un incendiu a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, în cartierul Unirii din Sighetu Marmaţiei. Când şi-au văzut apartamentele invadate de nori de fum, locatarii au apelat de urgenţă 112, pentru a interveni înainte ca situaţia să se agraveze. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sighet a intervenit la faţa locului cu o autospecială, pentru a le sări în ajutor locatarilor, care au tras o sperietură zdravănă.
Incendiul a izbucnit între nivele 2-3 ale blocului, pe baza gudronului acumulat în coşul de fum la care sunt conectate 4 apartamente. Nori de fum s-au acumulat în coş şi au pătruns în apartamentele cu pricina. Pompierii au reuşit să elibereze gazele din locuinţe şi au curăţat hornul respectiv.
Din cauza apei care a stins flările din interiorul hornului, s-au înregistrat numeroase pagube materiale. Din fericire nimeni nu a fost vătămat, toţi s-au ales doar cu sperietura. Cauza cea mai probabilă este că totul a pornit de la hornul necurăţat. Pompierii trag un semnal de alarmă şi recomandă tuturor sighetenilor să-şi verifice şi să îşi cureţe în prealabil instalaţiile de încălzire, pentru a evita orice incident. Reamintim că vineri după masă a avut loc un incendiu asemănător, tot în cartierul Unirii, unde hornul a explodat şi s-au înregistrat mari pagube. Mobila dintr-un apartament a luat foc şi nefiind nimeni acasă, echipele de intervenţie au fost nevoite să forţeze uşa apartamentului pentru a salva ce a mai rămas.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.