VIDEO | Încă opt localități din județ afectate de inundații

Din datele centralizate pana în prezent au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase opt unități administrativ-teritoriale din Maramureș. Este vorba despre Coroieni, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă, Leordina, Coltău, Baia Sprie, Recea și Groșii Țibleșului.

Ploile torențiale au format  torenți și scurgeri pe versanți care au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor unor văi și pâraie care s-au revărsat din albie. Șuvoaiele de apă nu au putut fi preluate de rețele de canalizare existente și au inundat gospodării, terenuri agricole, rețele de de infrastructură etc. Potrivit Prefecturii Maramureș apele revărsate au transportat aluviuni, pietriș, bolovani, material lemnos și material vegetal și colmatat podețe. Au fost izolate 10 gospodarii  în Leordina, inundate 20 de gospodării, 96 de anexe gospodaresti. De asemenea, au fost avariate 13 podețe. Au fost produse pagube pe 59 hectare de teren arabil și 4,2 hectare de pasuni si fânețe.

Pompierii militari, comitetele locale pentru situatii de urgenta, serviciile voluntare pentru situatii de urgenta, personal din cadrul SGA Maramures, sprijiniti de echipaje de politie au intervenit cu mijloace tehnice, motopompe si utilaje, pentru evacuare apelor din gospodariile inundate, deblocarea cailor de acces spre locuintele izolate, decolmatarea vailor și podetelor in scopul asigurarii sectiunilor de scurgere, îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile publice. Prin ordin al prefectului vor fi constituite comisii mixte care se vor deplasa în teren și vor proceda la constatarea și evaluarea pagubelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.