VIDEO | Încă 18 pacienți de la Spitalul Municipal Sighet confirmați cu COVID-19

În urma testării pentru depistarea coronavirusului, încă 18 pacienți de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, internați într-o secție a unității medicale, au fost confirmați pozitiv.

Potrivit Prefecturii Maramureș cei 18 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt asimptomatici. Ei au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase. S-a procedat la curățenia și dezinfecția spațiilor din secția unde au fost internați și izolați inițial cei 18 pacienți. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. S-a procedat la recoltarea de probe și testarea întregului personal medical din spital – 688 de angajați. O altă măsură dispusă de către Direcția de Sănătate Publică a fost de testare a pacienților bolnavi psihic și cronici, adică 104 pacienți.

De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Până acum 38 de persoane de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației au fost confirmate cu  COVID-19, 13 cadre medicale și 25 de pacienți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.