VIDEO | Fotbal la o singură poartă, fără ca elevii să atingă mingea cu mâna, ar fi o propunere de reluare a orelor de educație fizică

Fotbal la o singură poartă, fără ca elevii să atingă mingea cu mâna, iată cum se vor putea desfășura orele de educație fizică la toamnă, Conform unor propuneri venite din partea Institutului Național de Sănătate Publică. Tot confrom acestor propuneri, fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui, la orele de baschet. 

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut câteva propuneri pentru ca anul școlar 2020-2021 să se poată desfășura în condiții de siguranță.  Elevii se pot juca doar anumite jocuri sportive. Iată cum vor juca copiii aceste sporturi, ca să reducă riscul de infectare cu coronavirus.

INSP recomandă ca orele de educație fizică să fie puse ultimele în orar, pentru ca elevii să poată pleca direct acasă.

„La orele de educaţie fizică, sub atenta supraveghere şi îndrumare a cadrelor didactice, se pot desfășura doar anumite jocuri sportive, exclusiv în aer liber, dar cu respectarea anumitor reguli”, arată INSP.

„Fotbal – se va juca la o singură poartă, numărul maxim de jucători este 5 (4 jucători de câmp şi un portar) şi doar portarul (care va purta obligatoriu mănuşi) poate atinge mingea cu mâna; repunerea mingii în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul; Mingea va fi dezinfectată după fiecare meci jucat”, precizează INSP.

Recomandările pentru disciplina sportivă baschet sunt că fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui. După terminarea orei de educație fizică, mingile utilizate vor fi colectate într-un sac special destinat, și vor fi dezinfectate riguros utilizând substanțele dezinfectante avizate urmând a fi depozitate apoi în alt sac separat de cel în care au fost colectate , se mai arată în propunerile Institutului.

De asemenea, pentru desfășurarea orelor de educație fizică, elevii vor fi instruiți, ca pe tot parcursul activității să nu își atingă fața, gura, ochii și nasul cu mâinile neigienizate, toate acestea „păstrând un comportament civilizat”. INSP poate elabora un nou set de măsuri, în funcție de evoluția epidemiologică

Ministerul Sănătății a transmis miercuri dimineață o precizare cu privire la recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învățământ în toamnă.

„În prezent, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unitățile de învățământ la reluarea activității, în contextul epidemiologic al COVID-19. Pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală. Ministerul Sănătății precizează că, în funcție de evoluția epidemiologică din lunile de vară, Institutul Național de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unitățile de învâțământ după reluarea activității educaționale”, se arată în comunicatul Ministerului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.