VIDEO | Guvernul a anunțat că slujbele religioase vor putea fi ținute din nou în biserici

Guvernul a anunțat că slujbele religioase vor putea fi ținute din nou în biserici, dar vor fi fi ținute cu un număr limitat de credincioși. Oficierea lor se va face atât în interior, cât și afară. 

Patriarhia Română a reacționat imediat la această veste. Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare. Biserica Ortodoxă Română va trebui în continuare să respecte regulile de natură sanitară şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor săi.

”Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale. Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală. Credinţa autentică civilizează, rodeşte atenţie morală, grijă şi respect faţă de celălalt. De aceea, credinţa onorează în cel mai înalt grad. Ca şi respectarea ei”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.