Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a revenit la cârma Spitalului Județean

După un mandat de aproape doi ani ca ministru al Sănătății, Sorina Pintea a revenit cu planuri mari în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare. Într-o întâlnire de lucru avută cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, managerul celei mai mari unități spitalicești din Maramureș a vorbit despre planurile de viitor ale Spitalului Județean, dar și despre proiectele aflate în implementare care trebuie continuate.

”Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătății și derulate cu sprijinul Consiliului Județean și trebuie să amintesc, aici, că Ministerul a acordat Spitalului Județean nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și servicii de modernizare. Totodată, Consiliul Județean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanțare dublă față de anul 2018. Din acești peste 22 de milioane de lei primiți de către Spitalul Județean de Urgență Mare, în anul 2019, s-a modernizat complet bucătăria unității sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală: mamograf, computer tomograf și aparate de radiologie, se va renova holul principal și se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiții, însă, o reprezintă Compartimentul de Chirurgie Cardiacă, primul de acest fel din Maramureș și unul dintre puținele existente în țară”, a spus Sorina Pintea.

Managerul unității medicale a anunțat și faptul că pe 18 noiembrie se lansează licitația pentru al doilea aparat de radioterapie, ceea ce va duce la extinderea Centrului Național de Radioterapie Baia Mare, dat în folosință la începutul lunii aprilie 2019. Clădirea care găzduiește buncărul a fost construită din fondurile proprii ale spitalului, iar echipamentul a fost achiziționat de către Ministerul Sănătății, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială. Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă atât pacienților din județul Maramureș, cât și din județele invecinate precum Satu Mare, Sălaj sau Bistrița.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.