EXCESE: Zeci de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat și au băut prea mult de Paștele catolic

EXCESE: Zeci de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat și au băut prea mult de Paștele catolic

 Sărbătorile pascale ale catolicilor şi reformaţilor nu au fost nici în acest an lipsite de incidente. După excese de mâncare și alcool, sighetenii au ajuns cu zecile pe patul de spital. Din păcate unii au avut mai mult ghinion şi au ajuns chiar la psihiatrie.

Medicii de la Compartimentul de Primire Urgenţe spun că numărul persoanelor care au prezentat excese alimentare sau etanolice nu a fost mare, comparativ cu alţi ani. Norocul a fost că în acest an intervalul dintre sărbătoarea Paştelui la cele două biserici, catolică şi ortodoxă, este de câteva săptămâni bune.
„Am avut parte de oameni care au sărbătorit Paştele catolic. Numai în cursul zilei de ieri am avut cam 40 de persoane prezentând colici biliare şi intoxicaţii etanolice. Din fericire n-au fost foarte mulţi comparativ cu anul trecut când s-a înregistrat triplul cazurilor din acest an. Motivul îl constituie faptul că sunt decalate Paştele în acest an, dar pot să spun că aşteptăm cu groază Paştele din mai, când va fi mai cald iar mâncărurile se vor şi strica, postul ortodox e mai prelungit decât cel catolic, aşa că vor fi mai multe şi excesele bahice, dar şi cele alimentare”, a declarat Gelu Moyş, medic specialist CPU Sighet.
Din cauză că au întrecut mult măsura la alcool, unii dintre pacienţi au ajuns să fie internaţi chiar şi pe secţia de psihiatrie.
„N-au fost cazuri grave, n-am avut cazuri de pancreatită, ci doar efectiv sindroame de vărsături, colici biliare şi de asemenea ortodocşii se pare că au sărbătorit şi ei alături de catolici, având excese bahice prelungite, am avut internări pe la secţiile de psihiatrie în vederea „dezbătării” a cel puţin 15 indivizi în două zile. Sunt cam aceiaşi oameni ca în fiecare an”, a mai precizat medicul Gelu Moyş.
Medicii se aşteaptă ca la Paştele ortodocşilor numărul pacienţilor care ajung în urgenţă să fie mult mai mare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.