Evaluarea Națională se va desfășura în acest an la aceleași discipline

Executivul a adoptat prorogarea unor termene și condiții privind desfășurarea unor examene – Evaluarea Națională și Bacalaureat – și a admiterii la liceu. Prin această decizie, Guvernul a corelat modalitatea de evaluare, pe discipline, cu modalitatea de predare-învățare, conform planului-cadru în baza căruia elevii au studiat în clasele V-VIII.

Evaluarea Națională se va desfășura în acest an la aceleași discipline

”Vă amintim că pentru elevii care studiază în clasele V- VIII, începând din anul 2021, era prevăzută evaluarea transdisciplinară, dar aceasta nu a fost pregătită printr-un proces de predare – învățare transdisciplinar”, a declarat ministrul Monica Cristina Anisie. Această măsură răspunde îngrijorărilor elevilor care sunt acum în clasa a VII-a și asigură predictibilitate pentru elevii din clasele a V-a și a VI-a, structura Evaluării Naționale rămânând neschimbată și pentru ei.
În perioada premergătoare examenelor de Evaluare Națioanlă, Filiala „Traian” a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare organizează con­sultații gratuite la limba și literatura română în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională 2020. Acestea au loc în fiecare joi, cu excepția vacanțelor, în intervalul orar 15-16. La matematică, consultațiile se desfășoară lunea, o dată la două săptămâni, în intervalul orar 15-16,10. De asemenea, au loc consultații gratuite la limba și literatura română în vederea pregătirii pentru Bacalaureat 2020, miercurea, o dată la două săptămâni, în intervalul orar 14,30- și la matematică, lunea, o dată la două săptămâni, în intervalul orar 15,30-16,30.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.