Atenție, frigul poate dăuna grav sănătății!

Având în vedere temperaturile negative din ultimul timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș recomandă cetățenilor să nu se deplaseze afară fără mănuși, căciulă, fular, șosete groase. Persoanele cu afectiuni cardio-respiratorii reprezintă o categorie de bolnavi care trebuie să se ferească de frig pentru că expunerea îndelungată la temperaturi extreme negative poate agrava aceste boli.

Trecerea bruscă de la ger la căldură poate, de asemenea, favoriza probleme de sănătate. Temperaturile extreme negative pot cauza degerături, hipotermii sau boli respiratorii.

Conform specialiștilor în medicină, organismul uman tinde să își mențină o temperatură constantă prin autoreglare, însă cu toate acestea, dacă temperatura mediului devine tot mai scăzută, cu atât mai mare este pierderea termică. Dacă la vremea geroasă se adaugă fenomene ca umezeală, vânt sau alți factori, acest proces crește exponențial.

Se va acorda, în aceste zile cu temperaturi negative, o atenție deosebită persoanelor fără adăpost care sunt vulnerabile la ger.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramures recomandă cetățenilor pentru a preveni producerea unor situații de urgență, cum ar fi incendiile, să nu utilizeze instalații improvizate de încălzire care pot pune în pericol viața cetățenilor, bunurile materiale ale persoanelor juridice și fizice.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.