Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă, cel mult de două ori

Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă, cel mult de două ori

La Bacalaureatul care incepe in mai putin de o luna, elevii care vor fi prinsi la copiat nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori.
Prevederile fac parte din Ordinul de Ministru  privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011. “Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie”, a avertizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei. Examenul de BAC va incepe pe data de 6 iunie cu proba orala la Limba romana si se va termina pe 1 iulie, cu proba la alegere a profilului si specializarii – proba scrisa.
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca admiterea si Bacalaureatul din acest an se desfasoara aproape identic cu cele de anul trecut, exista doar cateva modificari minore de organizare, pentru a preveni frauda. Astfel elevii care vor fi prinsi la copiat nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori.
Calendarul Examenului de Bacalaureat pentru anul 2011 se va deschide cu Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen. In 27 mai se vor incheia cursurile pentru clasa a XII-a/a XIII-a. In perioada 6-8 iunie elevii vor sustine evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A (proba orala). 8-10 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B (proba orala). 13-17 iunie Evaluarea competentelor digitale – proba D (proba scrisa/practica). 20-23 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C (proba orala, scrisa si practica). 27 iunie Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa. 28 iunie Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa. 29 iunie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic – bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) – proba scrisa. 1 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) – proba scrisa
3 iulie Afisarea rezultatelor
4 iulie Depunerea contestatiilor (orele 08:00 – 12:00)
5-7 iulie Rezolvarea contestatiilor
8 iulie Afisarea rezultatelor finale

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.