VIDEO | Educație digitală pentru toți elevii din comuna Bârsana

Administrația locală din Bârsana investește în educația copiilor. Pentru ca elevii să poată participa la cursurile școlare online Primăria Bârsana a achiziționat 350 de tablete, la un preț de 200 euro fiecare, la care se adaugă cartela SIM cu abonament. Prin această investiție copiii vor avea acces la internet nelimitat pentru activitățile educaționale digitale.

Echipamentele sunt distribuite tuturor elevilor din Bârsana pentru a fi facilitată învățarea digitală.

”Educația copiilor noștri este este foarte importantă, iar educația școlară nu se poate face folosind doar telefonul, în special pentru cei mici, unde este necesar un ecran mai mare. Pornind de la această premisă, am luat decizia de a asigura fiecărui elev câte o tabletă pentru desfășurarea cursurilor în sistem online la nivelul tuturor instituțiilor de învățământ din comuna Bârsana” a precizat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Edilul local a precizat că aceste modele sunt recomandate și acceptate de Comisia Europeană, îndeplinind cele mai înalte standarde. Regimul tabletelor va fi exact ca acela a unor manuale și vor fi considerate obiecte de inventar. Elevii primesc tabletele pe proces verbal, întocmit și semnat de către un părinte.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.