VIDEO | DSP MARAMUREȘ: Recomandări privind purtatul măștii de protecție

Având în vedere evoluția epidemiologică la nivelul județului nostru, Direcția de Sănătate Publică Maramureș recomandă cetățenilor să respecte măsurile de prevenire și combatere a noului coronavirus și să poarte corect masca de protecție pentru a se proteja atât pe ei cât și pe cei din jurul lor.

Este obligatorie purtarea corectă a măștii în spațiile închise, mijloace de transport în comun, instituții, birouri, spații comerciale, pe toată durata prezenței în aceste spații.

”Continuăm să informam populația în ceea ce privește respectarea regulilor de distanțare socială cât și purtatul măștii în zonele aglomerate în instituțiile publice. Revenim cu această recomandare cu purtatul măștii correct, trebuie să fie corect poziționată  deasupra nasului cât și sub bărbie, să acopere nasul și bărbia pentru a evita o posibilă contaminare dacă suntem sănătoși sau bolnavi. Așa cum am văzut în ultima perioadă, purtatul măștii a protejat foarte mulți cetățeni și s-a evitat în acest fel îmbolnăvirea”, a declarat Rareș Pop, director DSP Maramureș.

DSP Maramureș recomandă evitarea participării la orice fel de evniment public sau privat, atâta timp cât se menține o creștere constantă a numărului de cazuri noi. De asemenea maramureșenii sunt îndemnați să se adreseze medicilor de familie în cazul apariției simptomelor de infecție cu coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.