VIDEO | Donează sânge, salvează vieți!

E nevoie de sânge în fiecare zi, iar fiecare donator, poate salva o viață. Acesta e mesajul celor de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, pentru cei care pot face un gest atât de important pentru semenii noștri aflați în nevoie.

Numărul donatorilor de sânge din Maramureș a crescut ușor la finele anului trecut, dar stocurile de sânge sunt minime, în continuare, confirmă conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Am început acest an cu speranța că tot mai mulți oameni vor dona sânge și vor dona și plasmă, avem nevoie de sânge în fiecare zi, stocurile de sânge sunt minime, nu suntem într-o situație de criză, dar această situație poate interveni, în orice zi, în funcție de solicitările spitalelor. Avem nevoie ca oamenii să înțeleagă că sângele poate fi donat doar de oameni pentru oameni, de aceea noi avem nevoie de donatori în număr cât mai mare la centrele d etransfuzie, nu doar în Maramureș, ci în toată țara. Am încheiat luna ianuaie cu 424 de donatori, raportat la anul precedent, este cu puțin mai mare față de ceea a fost. Dar nu este suficient pentru a asigura tot necesarul”, spune Daniela Weber, director Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș

Mare nevoie e nu doar de sânge, ci și de plasmă de la persoanele care au anticorpi anticovid-19.

În 2020 am efectuat 114 proceduri de plasmafereză, și au fost recoltate 71 de unități de sânge din care s-a procesat plasmă covid. În acest an am avut 12 proceduri de plasmafereză și 26 de donări standard din care am obținut plasma covid. Avem în continuare donatori care se prezintă voluntari. Apelăm la donatorii care au mai donat plasmă covid și au o concentrație mare a anticorpilor și-i rugăm să revină la noi”, menționează Daniela Weber.

Donarea de sânge este simplă, sigură și salvatoare de vieți, confirmă directorul Centrului deTransfuzie Sanguină Maramureș.

Fiecare județ încearcă să organizeze campanii de conștientizare privind donarea de sânge. Sperăm să ajungă la cât mai mulți oameni acest mesaj. Donați sânge, salvați vieți!”, spune Daniela Weber.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.