VIDEO | Donație de plasmă covalescentă la Centrul de Trasfuzie Sanguină Maramureș

În Maramureș există în continuare pacienți în stare critică pentru care plasma COVID poate fi ultima șansă . Cei care s-au vindecat de Covid pot dona plasmă pentru a-i ajuta pe cei care luptă cu acest virus.La Centrul de Transfuzii Sangvine Maramureș a ajuns de la mulți kilometri distanță o donație de plasmă covalescentă, de la un erou necunoscut.

În Maramureș avem în continuare pacienți în stare critică pentru care plasma COVID poate fi ultima șansă! Și la CTS Maramureș pacienții COVID-19 vindecați pot să doneze plasmă! Vă rugăm nu refuzați donarea pentru că altfel refuzați unui om o șansă la viață!
Rugăm din suflet pacienții COVID-19 vindecați să accepte să doneze puțin din timpul și din sângele lor pentru a oferi anticorpii salvatori celor care au atât de mare nevoie!
Avem convingerea că și în Maramureș pacienții COVID-19 vindecati, eligibili, înțeleg importanța donarii de plasma, știu cât de prețios este sângele donat și vor dona cu generozitate!” spun reprezentanții CTS Maramureș.

Datorită numărului scăzut de donatori de sânge, dar și a numărului ridicat de pacienți care au nevoie de suport transfuzional, CTS Maramureș se confruntă și cu o criză acută de sânge. Fără implicarea activă și constantă a populației sănătoase, nu pot fi asigurate stocurile de sânge solicitat, nici măcar pentru cazurile grave.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.