VIDEO | Testări gratuite pentru depistarea noului coronavirus, în cinci centre de recolatare din Maramureș

Cei aproximativ 50.000 de maramureșeni, care se vor putea testa gratuit pentru depistarea noului coronavirus, au la dispoziție 5 centre de recoltare și 3 de prelucrare a analizelor.

Recoltarea se poate face, în Baia Mare, la Spitalul de Boli Infecţioase, la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la cel de Pneumoftiziologie, iar celelalte două centre se află la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei şi Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus.

Probele recoltate vor fi apoi direcționate către Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, Spitalul din Sighet şi cel din Vişeu de Sus, unități medicale ce vor prelucra probele și vor elibera rezultatele.

Vor beneficia de serviciile medicale oferite gratuit în cadrul proiectului „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR” persoanele care îndeplinesc cumulativ mai multe  cerințe de eligibilitate, printre care, să fie cetățeni ai județului Maramureș, cu domiciliul stabil sau viza de reședință valabilă în județul Maramureș și/sau cetăteni străini care detin certificat de înregistrare rezidentă valabil, permis de ședere/drept de muncă și pot face dovada domiciliului în județul Maramureș.

Pot fi testate persoane care maniestă infecție respiratorie acută sau orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie sau orice persoană cu infecție respiratorie acută severă și care necesită spitalizare peste noapte.Testele pot fi aplicate și pentru  copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale(vărsături,diaree) neasociate cu alimentația, pentru care se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2.

Pentru programări, cetăţenii pot accesa platforma testaminmaramures.ro.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.